Het aanleveren van gebruikte banden op onze locatie is per 1 januari 2023 niet meer mogelijk!

Het aanleveren van gebruikte banden op onze locatie is per 1 januari 2023 niet meer mogelijk!

Home Autobanden Recyclen

Autobanden Recyclen

Een afvalband is een gebruikte band die als zodanig geen tweede leven meer heeft, geen verkoopwaarde heeft en wordt afgevoerd als afval.

Siba Recycling richt zich op het verwerken en afvoeren van afvalbanden op een duurzame manier.

Siba Recycling

Siba heeft in Uden de mogelijkheid om de volledige autoband te verwerken tot kleine stukjes: shreds. Vervolgens wordt een deel van de shreds verder verwerkt tot staal en chips (kleine stukjes rubber met linnen). Deze shreds en chips worden afgevoerd naar de granuleerindustrie die het verder verwerken tot nieuwe grondstoffen.

In een autoband zitten drie grondstoffen die bij granuleren uit elkaar worden gehaald:

  • granulaat (fijngemalen rubberkorrels)
  • staal
  • linnen

Het granulaat wordt onder meer gebruikt voor het produceren van speelmatten, sportvloeren, speeltoestellen en in het wegdek. Het staal wordt schoongemaakt en opnieuw gebruikt als grondstof. Het linnen is een geschikte grondstof voor onder meer de verbrandingsindustrie.

Op deze duurzame manier is de afvalband compleet verwerkt en benut voor nieuwe producten, en komt hij niet in het milieu terecht. 100% milieuvriendelijk dus.

Aanvoer inzamelaars

Ook externe inzamelaars kunnen afvalbanden naar Siba afvoeren. Wij verzorgen de verdere afhandeling van de afvalbanden en u als inzamelaar ontvangt volgens de gemaakte afspraken de papieren voor duurzame verwerking van de afvalbanden. Interesse? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Verkoop afvalbanden / shreds

Naast de granuleerindustrie zijn er legio andere markten waarvoor gebruikte banden of shreds geschikt kunnen zijn. Siba is altijd geïnteresseerd in partijen die afvalbanden of shreds willen. Hebt u interesse? Neem dan contact met Siba op.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op.

info@siba.nl